☎︎ 015 28 79 79📩 Mail ons

Word jij vrijwilliger in Battenbroek?

Waarom?

Als vrijwilliger kan je echt een verschil maken voor onze bewoners en een ondersteunende hand zijn voor onze werknemers in de zorg. Het is tevens een zeer waardevolle en verrijkende ervaring voor jezelf!

Image

Eenzaamheid en verveling kunnen lastige ervaringen zijn voor ouderen en ondanks onze vele inspanningen om sociaal isolement tegen te gaan, blijft er soms gewoon te weinig tijd over om bij ieder van hen even te gaan zitten en wat te babbelen of te luisteren naar hun verhalen.
Onze vrijwilligers kunnen wel voor dat extraatje in sociaal contact zorgen en zo een directe positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van onze bewoners. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het zien van een glimlach of vriendelijk gezicht, of een lichamelijke aanraking zoals een hand op de schouder, de aanmaak van het gelukshormoon serotonine stimuleert.

Met andere woorden, hoe vaker hier mensen in huis rondlopen, die kunnen helpen met onze bewoners zich geliefd en gehoord te laten voelen, hoe gelukkiger en minder eenzaam zij zich zullen voelen. Daarnaast worden de helpende handen bij dagelijkse taken ook ontzettend gewaardeerd door het personeel. Tenslotte blijkt ook uit studies dat het helpen van andere mensen een piek in je eigen geluksgevoel teweegbrengt, de zogenaamde ‘helpers high’. Je wordt er zelf dus ook gelukkiger van wanneer je je inzet voor vrijwilligerswerk bij ons! Kortom, het lijkt dus alleen maar een win-win-win situatie! 😉

Wie?

Iedereen boven 16 jaar mag vrijwilligerswerk doen! Bovendien wordt alles vastgelegd in een vrijwilligerscontract en ben je verzekerd tijdens het werk. In bepaalde omstandigheden zijn er extra formaliteiten nodig maar hiervan word je op de hoogte gebracht door onze coördinator.
Heb jij dus wat extra uurtjes per week of per maand over en ben je op zoek naar een nuttige en zinvolle invulling van die vrije tijd? Dan is dit misschien wel iets voor jou! We verwachten geen vaste verplichting omdat we weten dat dit soms lastig kan zijn. Je kan dus zelf bepalen welke momenten en dagen je komt helpen.


Wat?

Als vrijwilliger kan je op heel veel manieren helpen, hieronder enkele voorbeelden:

Image

Hulp bij alledaagse activiteiten:

 • Gaan wandelen met bewoners bij mooi weer
 • hulp bieden bij maaltijdbegeleiding of het uitdelen van de maaltijden
 • bewoners begeleiden van en naar activiteiten/kapper/kiné
 • babbeltje maken met onze bewoners
 • helpen achter de bar tijdens de openingsuren van de cafetaria
 • op bezoek komen met je huisdier voor een knuffelmoment
 • samen een gezelschapsspel spelen
 • meehelpen tijdens de dagelijkse animatie activiteit
 • de krant of een boek voorlezen
 • helpen bij speciale knutsel-, timmer- of schilderprojecten
 • bespelen van een muziekinstrument in de gemeenschappelijke ruimtes
 • een workshop geven over één van je eigen hobby’s of interessesHulp bij evenementen/festiviteiten/misvieringen:

• bewoners van en naar de grote eetzaal begeleiden

• meehelpen met het klaarzetten van de zaal

• meehelpen met het opdienen van hapjes en drankjes

• mee voor ambiance zorgen 🙂

• helpen met de opruim/afwas nadien

Image

Hulp bij externe activiteiten:


• helpen bij vervoer van bewoners naar externe locaties

• rolstoel duwen tijdens externe activiteit

• op voorhand mee helpen organiseren van de activiteit

Heb je zelf bepaalde kwaliteiten die een meerwaarde kunnen zijn, aarzel zeker niet om deze mee te delen. Samen met ons team gaan we graag op zoek naar taken en activiteiten waar jij het beste bij kan helpen of een verschil kan maken.

Image

Praktisch?

Wat bieden wij onze vrijwilligers aan?

o Veel voldoening en een zinvolle tijdsbesteding
o Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
o Ongevallenverzekering tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk
o Gratis maaltijd als je een hele dag komt helpen
o Gratis soep, water, koffie en thee doorheen de dag
o Samenkomst met de andere vrijwilligers 2x per jaar
o Vormingsmoment/infosessie 1x per jaar


Na een eerste kennismakingsgesprek kunnen we meteen kijken op welk moment je kan starten en leggen we onze samenwerking vast in een vrijwilligerscontract zodat je kan genieten van bovengenoemde voordelen. Dit zorgt er ook voor dat alles op een veilige en correcte manier kan verlopen

Contact?

Ben jij geïnteresseerd om aan te sluiten bij ons vrijwilligersteam in Residentie Battenbroek of wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan zeker contact op met Chelsea, onze vrijwilligerscoördinator via onthaal@residentie-battenbroek.be of bel even voor meer info naar 015/28.79.79. Graag nog verdere inlichtingen of wil je onze bewoners en medewerkers eerst even in persoon ontmoeten, dan ben je zeker welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Contacteer onze diensten voor meer informatie: Mail ons of bel 015 28 79 79

Contactgegevens

Residentie Battenbroek
Battenbroek 14
2800 Walem
Tel: 015 28 79 79
Mail: Onthaal@residentie-battenbroek.be
Btw: BE 0453.615.451
Erkenningsnummer: PE3327
Riziv: 76228637100

We gebruiken (verzorgende) cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk werkt. Natuurlijk gaan we ervan uit dat je hier geen probleem mee hebt. Meer info op onze Privacy Policy pagina.